Pet-friendly tepisi za vaš dom

Ako ste vlasnik kućnog ljubimca, znate da svakodnevno održavanje i nastojanje da svoj dom održavate čistim i svježim može biti malo teži zadatak. Kućni ljubimci unose puno ljubavi, no za sobom mogu ostaviti nered, posebno na vašim tepisima. Srećom, postoje tepisi koji će bolje podnijeti "nesretne" situacije i time vam olakšati svakodnevicu.
U nastavku predlažemo najbolje opcije u odabiru tepiha, što izbjegavati te kako spriječiti ostanak mrlja. 


Tepisi nižeg flora




Tepisi s gušćim, nižim vlaknima jednostavniji su za održavanje i s njih je lakše usisati dlake i ostalu prljavštinu koja se na njima nakuplja. Svakako vodite računa da odaberete boju koja će najbolje prikriti mrlje ukoliko ih vaš kućni ljubimac često ostavlja za sobom.
Preporučene kolekcije: Creative, Vegas Home, ImperijalRoma

Tepisi gustog tkanja

Ako pak imate potrebu za toplijim tepihom, zbog kućnih ljubimaca ne morate izbjegavati tepihe nešto višeg flora. U tom slučaju pobrinite se da odaberete što gušći tepih koji će zadržati sve nečistoće na površini koje je potom lakše usisati. 
Gustoću tkanja možete uspoređivati pod detaljima proizvoda.
Preporučene kolekcije: Dolce Vita, Softness, AsosBella 

Špagani tepisi

Tepisi ravnog tkanja su iznimno izdržljivi u uporabi, lako se čiste i održavaju, a mogu se tretirati mokrim pranjem što ih čini pogodnim odabirom i kada imate kućne ljubimce. Dostupni su u raznim uzorcima tako da lako možete pronaći odgovarajući dezen za svoj dom. 

Kakve tepihe izbjegavati


Tepisi izrađeni od prirodnih materijala (poput vune) su puno osjetljiviji prilikom pranja u slučaju "nesretnih" mrlja pa stoga i nisu najsretniji izbor kada imate kućne ljubimce. Stoga u ovom slučaju savjetujemo odabir tepih izrađenih od sintetičkim materijala - polipropilena i poliestera, koji su puno otporniji u u porabi i jednostavniji za održavanje.
Tepisi s resicama također mogu biti loš izbor. Vaši kućni ljubici će vrlo vjerojatno imati želju da se igraju i grickaju resice na tepihu te bi ih tako mogli oštetiti izvlačenjem ili kidanjem. 

Savjeti za održavanje

Evo nekoliko uputa kako održavati tepihe i tretirati nastale mrlje:

  • Redovno usisavajte prostorije u kojima boravi vaš kućni ljubimac
  • Ukoliko se vaš kućni ljubimac uneredi na tepihu, bitno je da reagirate odmah. Najprije upijte višak vlage s čistim ubrusom. Na mrlju nanesite sredstvo za čišćenje i skidajte ju od centra prema vanjskim rubovima. Mrlju nemojte trljati velikim pokretima jer ćete ju tako proširiti na čisti dio tepiha.
  • Povremeno koristite suha sredstva za pranje tepiha prema uputama proizvođača kako bi neutralizirali neugodne mirise
  • Ukoliko ne možete sami sanirati fleke na tepihu, preporučujemo da ga odnesete na profesionalno dubinsko pranje u najbližu praonicu tepiha. 

Nedjelja Ponedjeljak Utorak Srijeda Četvrtak Petak Subota Siječanj Veljača Ožujak Travanj Svibanj Lipanj Srpanj Kolovoz Rujan Listopad Studeni Prosinac
close Košarica

Registracija novog računa

Već imate račun?
Prijavite se Ili Restiraj lozinku