Tepih ili tepison - što izabrati?

Tekstilne podne obloge čine svaki prostor udobnijim i toplijim, a jednako su poželjne i kao estetski element u interijerima. Ova tema će vam pomoći da bolje razumijete razliku između tepiha i tepisona te olakšati vašu potragu za najboljim rješenjem.

Tekstilne obloge izrađuju se od raznih sintetičkih ili prirodnih materijala u različitim vrstama tkanja kako bi se prilagodile raznim prostornim namjenama.
Kada je riječ o uređenju doma, i tepih i tepison mogu poslužiti kao odličan zvučni i toplinski izolator, pa što od toga odabrati?
Odgovor na ovo pitanje ovisi o razini udobnosti i o vizualnom dojmu koji želite postići.

Tepisi se izrađuju u gotovim, standardnim dimenzijama i u raznim dezenima, dok tepisoni dolaze u rolama (širine 4 ili 5 metara) iz kojih se mogu iskrojiti dimenzije potrebne kupcu, a uglavnom su jednobojni ili jednostavnog, neupadljivog dizajna. 

   Kada odabrati tepih


Tepihe je najbolje upotrijebiti kada želite prekriti manji dio poda tekstilnom oblogom kako bi vaš prostor izgledao potpunije i toplije. Danas su dostupne mnogobrojne varijante dezena, boja i tkanja u tepisima, pa je na vama da odaberete onaj koji će estetski zadovoljiti vaše kriterije.

   Kada odabrati tepison

S druge strane, ako želite prekriti cijeli ili veći dio prostorije, tepison je rješenje za vas. Jednostavno izmjerite potrebnu širinu i dužinu i prema tome naručite željeni tepison.
Ako svoju prostorije želite učiniti toplijom i udobnijom, savjetujemo vam da odaberete tepison šišanog flora, a ukoliko se radi o često prohodnom prostoru ( poput hodnika i kupaonice) savjetujemo bukle tepisone koji su izdržljiviji u uporabi.

Za više savjeta oko odabira tepisona pročitajte našu temu "Tepisoni - koji odabrati i kako ih postaviti" ili nas kontaktirajte na podne-obloge@interijermarko.hr ili pozivom na broj 035/400-175. Rado ćemo Vam pomoći!

Tagovi tepih tepison
Nedjelja Ponedjeljak Utorak Srijeda Četvrtak Petak Subota Siječanj Veljača Ožujak Travanj Svibanj Lipanj Srpanj Kolovoz Rujan Listopad Studeni Prosinac
close Košarica

Registracija novog računa

Već imate račun?
Prijavite se Ili Restiraj lozinku