Trendovi u 2022. godini - boje, teksture i uzorci koji će dominirati u interijerima

Prethodne godine znatno su usporile način dotadašnjeg življenja i bili smo prisiljeni provoditi više vremena u svojim domovima, što se odrazilo i na potrebu da stvaramo prostor koji će nam i vizualno i emotivno odgovarati. U skladu s tim prilagodili su se novi trendovi koji pozivaju na odmor i opuštanje, ili na tzv. zen trenutke koje možemo stvoriti u našim interijerima. U nastavku saznajte više o trendi bojama, teksturama i uzorcima koji će obilježiti godine ispred nas, ali i koji će biti vaš vodič u stvaranju ugodnog i opuštajućeg okruženja u vlastitom domu.

   Odvažne zemljane boje

4
3
2
1

Godine zagasitih boja ustupile su mjesto nešto odvažnijim i radosnijim varijantama poput boje cigle, oker žute i čokoladno smeđe, no i dalje u kombinaciji sa svijetlim neutralnim tonovima koji su neizostavni u stvaranju toplog i opuštajućeg ambijenta. Od svih nijansi, čokoladno smeđa se ističe kao veliki comeback, što je dobra vijest jer se odlično slaže s drugim bojama, a ujedno stvara bogate, elegantne i bezvremenske prostore. 

   Zelena boja kadulje

1

Novu omiljenost postiže i zelena boja kadulje za koju se predviđa veliki interes u dekoriranju interijera. Zelena boja unosi dašak prirode i djeluje umirujuće, a na efektan način može promijeniti izgled svake sobe, bilo da ju koristite kao novu boju zida, vrata ili se pak poslužite nešto odvažnijim, zelenim uzorcima na dekorativnim jastučićima, tepisima i drugim dekoracijama. U svakom slučaju ova trendi boja biti će omiljen odabir mnogih. 

   Zlatna era 

se nastavlja... A pri tome se ne misli samo na dekorativne elemente poput ogledala, vaza i slično. Zlatna boja je postala vrlo tražena u obliku namještaja poput stolića u dnevnom boravku, blagovaonskih stolica i slično, a sve više izbora možete pronaći i u tekstilu - ukrasnim jastucima i tepisima.

1

   Prirodni materijali

1


S više vremena provedenog u zatvorenom prostoru nego ikad prije, svi nastojimo ojačati našu povezanost s prirodom. To je istodobno potaknulo veću potražnju za prirodnim materijalima. Ako vam je u planu veća renovacija interijera koja uključuje i promjenu podne obloge, parket bi mogao biti baš taj prirodni element koji će dati luksuzan izgled vašem ambijentu. Nadolazeći trendovi se sve više naginju prema svjetlijim tonovima pa prema tome razmislite o odabiru toplijih, bež-neutralnih tonova drvenih podova, koji ne samo što estetski stvaraju prozračniji interijer, već su i mnogo praktičniji u održavanju nego što je slučaj s tamnijim podovima, a i lakše se kombiniraju s ostalim namještajem.

Kada pričamo o tekstilu, konkretno tepisima, sve veću popularnost postiže juta. Kombiniranjem jute u izradi tepiha dodatno se naglašava sama struktura tepiha, pa time ovi tepisi daju autentičan i topao izgled u ambijentima koji se naizgled žele povezati s prirodom.

   Naglašena struktura


4
3
2
1

Velika posvećenost strukturi pridaje se u svim elementima interijera, osobito dekorativnim, pa se time vještine izvezenih detalja sve više provlače i kroz nadolazeće kolekcije tepiha, među kojima se mogu pronaći i trodimenzionalni uzorci s različitim materijalima i visinama u izradi. Odlično će poslužiti za naglašavanje određenog dijela prostorije, a najbolje se ističu u boho, skandinavskim, ali i modernim stilovima uređenja.

   Topli materijali


1

Kako je velik imperativ postao stvaranje maksimalne udobnosti ambijenta, još u prethodnoj godini mogli smo primijetiti popularne tedy komade namještaja, poput fotelja i sofa za kojima se brzo povećala potražnja. Ovaj trend je već značajno zastupljen na Instagram i Pinterest platformama gdje možete vidjeti razne varijante interijera u kojima se koriste i pronaći inspiraciju za uređenje.

Tedy komade namještaja prate i ostale tople dekoracije i boje, uglavnom u svijetlim tonovima, a uz to i tepisi visokog flora koji naizgled djeluju kao najmekši prekrivači. Povodom ovog trenda uskoro i u našu ponudu uvodimo identičnu kolekciju tepiha Skin koju možete očekivati već početkom ožujka!    

   Vintage komadi


1

su ponovo u igri! Želja za jedinstvenim stvarima dovela je do miješanja stilova u dizajniranju interijera, pa tako i vintage komadi sve više mjesta pronalaze u retro, modernim i industrijskim uređenjima u kojima se uvijek može ubaciti po koji element restauriranog namještaja ili pak orijentalno-modernog tepiha koji će uokviriti kompletan ambijent u posebnu priču.
U ovoj godini možete očekivati sve više takvih dekora u tepisima, a poneke kolekcije biti će popraćene s dodatkom resica koje su također veliki trend već nekoliko uzastopnih godina.

   Posvećenost vanjskom prostoru


Vlasnici kuća ulažu u svoje vanjske prostore više nego ikad prije. Uređenje eksterijera, bilo da je riječ o dvorištu, terasi ili balkonu, vjerojatno je glavni prioritet u narednoj godini.
Vrijeme provedeno na svježem zraku je najdragocjeniji trenutak za opuštanje, pa zašto ga ne urediti na najbolji mogući način? Neovisno o veličini vanjskog prostora, isti može izgledati kao dnevni boravak na otvorenom - mjesto koje će služiti za opuštajuće sate. U dekoriranju vanjskih prostora ne zaboravite i na tepihe koji će pomoći u stvaranju udobnosti, ili pak umjetna trava za još lakše održavanje kompletne vanjske površine.

Tagovi trend
Nedjelja Ponedjeljak Utorak Srijeda Četvrtak Petak Subota Siječanj Veljača Ožujak Travanj Svibanj Lipanj Srpanj Kolovoz Rujan Listopad Studeni Prosinac
close Košarica

Registracija novog računa

Već imate račun?
Prijavite se Ili Restiraj lozinku