Trendovi u uređenju interijera za 2019. godinu

Na najpoznatijem sajmu toplih podnih obloga Domotex, koji je ove godine okupio više od 40 000 posjetioca iz više od 80 zemalja, proizvođači su ponosno prezentirali nove kolekcije koje su pripremili za 2019. godinu. Prema svemu što je predstavljeno, možemo vam reći da će nas u ovoj godini dočekati mnogo odvažnih i razigranih kombinacija materijala, naglašeni detalji, vedre boje, ali i mnoštvo geometrijskih motiva s dozom decentnosti za sve ljubitelje jednostavnog stila uređenja! O kakvim je sve uzorcima  i motivima riječ, pročitajte u nastavku.

   Resice su opet IN!

U ovogodišnjim kolekcijama proizvođači su veliku pozornost posvetili detaljima, a naglasak je bio na resicama koje su postale dodatak gotovo svakoj kolekciji! Špagani tepisi s resicama su već viđeni i dobro prihvaćeni, a resice su sada postale glavni detalj i kod gustih, mekanih tepiha boho izgleda dajući im time šarmantnu notu. Ovisno i o samom dizajnu, tepisi s resicama idealan su detalj u interijerima šik, boho, rustikalnog i vintage stila. Ako ste slobodnog duha i volite detaljima isticati okruženje svog doma, onda smo sigurni da će te ove tepihe obožavati!

   Špagani i mekani tepisi u jednom

Kombinacija špage i mekanih vlakana polipropilena oduševila je kako izgledom, tako i raznolikim izborom dezena koji će biti u ponudi. Kolekcija ovih tepiha definitivno je inovacija i pomak u usporedbi s do sada već viđenim tepisima. Obzirom da mekana vlakna višeg flora već ističu sam tepih, ova kolekcija dolazi u kombinacijama neutralnih i blagih boja kako bi se postigao sklad u dizajnu. 

   Blago reljefni tepisi

Sigurni smo da ste do sada već imali priliku kupiti ili pak vidjeti reljefne tepihe, tzv. duboreze. Takvi tepisi uglavnom imaju prijelaze oštrih linija i većih udubljenja. Međutim, noviteti u 2019. godini su tepisi koji imaju blagu reljefnu površinu, decentnijeg izgleda i mekših prijelaza koji su kombinirani s dva različita materijala: polipropilena i poliestera, ili izrađeni samo od poliestera. Poliester im daje dodatan sjaj zbog čega ovi tepisi izgledaju luksuzno i postižu elegantan, profinjen izgled u interijeru. U dezenima ovih tepiha kombinirano je više boja gdje uglavnom dominiraju neutralne, a jedna ili više življih boja dodana je u nepravilnim oblicima dajući im time umjetničku notu, dok cjelokupni izgled tepiha podsjeća na umjetničko djelo.

   Geometrijski uzorci


Geometrijski motivi na tepisima su svevremenski, pa su tako i neizostavni dio kolekcija za 2019. godinu. Predstavljeni su u različitim kombinacijama, sitnijih i krupnijih motiva, a naglasak se zadržao na nešto hladnijim tonovima. Veliki izbor tepiha s geometrijskim motivima sveo se na jednostavne kombinacije strogih linija i minimalističkog izgleda koji će obožavati ljubitelji jednostavnog stila uređenja.

   Okrugli tepisi 


Sve ih više viđamo kao dominirajući detalj u ambijentima na društvenim mrežama, pa nije niti iznenađujuće da su se proizvođači usmjerili na širenje ponude okruglih tepiha. Raznorazni predivni dezeni koje su pripremili u kolekcijama okruglih tepiha sigurno će Vas potaknuti da i vi o njima razmislite, ako u svom domu već nemate jedan!

   Tepisoni s presijavajućim efektom


Novi trend koji smo od nedavno zamijetili na društvenim mrežama, a sada i na sajmu, su tepisoni niskog flora koji imaju presijavajući učinak. Uglavnom su hladnog tona zbog čega u prostoru postižu elegantan izgled. Obzirom da su ovi tepisoni nižeg flora, puno su praktičniji što se tiče samog održavanja.

Kako su nove kolekcije i trendovi za 2019. godinu već predstavljeni, ubrzo ih možete očekivati i na našem web shopu!

Za sve dodatne informacije i savjete slobodno nas kontaktirajte putem mail adrese podne-obloge@interijermarko.hr ili pozivom na broj 035/400-175. Rado ćemo vam pomoći! 




Tagovi trend
Nedjelja Ponedjeljak Utorak Srijeda Četvrtak Petak Subota Siječanj Veljača Ožujak Travanj Svibanj Lipanj Srpanj Kolovoz Rujan Listopad Studeni Prosinac
close Košarica

Registracija novog računa

Već imate račun?
Prijavite se Ili Restiraj lozinku