Umjetna trava na balkonu? DA!

Zbog užurbanog načina života i premalo vremena za posvećeno održavanje koje terase zahtijevaju, umjetnu travu sve češće možemo vidjeti i na balkonima urbanih stanova. Osim što je održavanje jednostavno, učiniti će da balkoni odišu prirodom.
U nastavku ove teme pročitajte kakvu umjetnu travu odabrati, te kako ju postaviti i održavati!

S ljepšim danima dolaze nam, ponekad i ne tako lijepe, brige o balkonima. Prve naznake toplijeg vremena nakon zime nagnaju nas da čim prije očistimo vanjski prostor i krenemo uživati na prirodnom zraku iz udobnosti svog doma. No ponekad čišćenje i održavanje balkona nije tako jednostavno kao što zvuči. Sve vremenske (ne)prilike znaju značajno utjecati na izgled podloge koja je na balkonu , osobito dijelovi koji su konstantno izloženi suncu i na kojima voda slabije otječe, pa se zbog toga nerijetko stvara kamenac koji ostavlja tragove i narušava izgled balkona.

Briga o balkonu zahtijeva i tjedno čišćenje prašine koja je neizbježna, a zbog užurbanog načina života pronalazi se malo vremena za posvećeno održavanje koje balkoni / terase zahtijevaju. Zbog svih navedenih razloga, sve češće vidimo, a i toplo preporučamo, umjetnu travu na balkonima urbanih stanova.

Osim što će uvelike pojednostaviti održavanje, umjetna trava učiniti će da Vaši balkoni odišu prirodom. Postavljanje umjetne trave prekriti će tragove kamenca, spriječiti će prenošenje prljavštine u unutrašnji prostor i vizualno osvježiti cjelokupni izgled eksterijera, ali i interijera! Dodatna prednost je udobnost!

U svom sastavu umjetra trava ima UV zaštitu što znači da neće mjenjati boju pri dugotrajnom izlaganju suncu. Također, ne morate se bojati niti kišnih dana obzirom da se na poleđini umjetne trave nalaze rupice kroz koje će otjecati voda. 

Odabir umjetne trave       

Izbor dekorativnih umjetnih trava svodi se prvenstveno na različite debljine i gustoće tkanja, pa tako u ponudi možete pronaći umjetnu travu od cca 18 mm do +/- 40 mm debljine, s različitim gustoćama tkanja. Naravno, odabir umjetne trave ovisiti će o vašim preferencijama i predodređenom budžetu, ali treba imati u vidu da ako se odlučite za ovu investiciju, bolja kvaliteta je definitivno i dugotrajnije rješenje! 

Za ovu namjenu najbolje bi bilo odabrati umjetnu travu od minimalno 25 mm debljine, gušćeg tkanja, čime bi se postigao bogatiji izgled eksterijera, ali i olakšalo održavanje.

Postavljanje i održavanje

Umjetna trava se jednostavno samo polegne na podlogu balkona! Prije samog postavljanja postojeću podlogu je poželjno dobro očistiti. Ne morate ju lijepiti, pa čak i ako spajate istu iz više komada jer se zbog svoje težine neće odizati. 

Umjetnu travu kasnije možete održavati usisavanjem i povremenim ispiranjem vodom.

 

Za sve dodatne informacije i savjete slobodno nas kontaktirajte putem mail adrese
podne-obloge@interijermarko.hr ili pozivom na broj 035/400-175. Rado ćemo vam pomoći! 

Nedjelja Ponedjeljak Utorak Srijeda Četvrtak Petak Subota Siječanj Veljača Ožujak Travanj Svibanj Lipanj Srpanj Kolovoz Rujan Listopad Studeni Prosinac
close Košarica

Registracija novog računa

Već imate račun?
Prijavite se Ili Restiraj lozinku