Umjetna trava - zašto ju odabrati, gdje ju postaviti i za koju se odlučiti

Prirodno je uvijek ljepše, no kada je riječ o travi, moramo priznati da umjetna trava ima nekoliko ključnih prednosti zbog kojih ju svakako treba uzeti u obzir. Učestalo košenje prirodne trave, izvlačenje korova, zagorenost od sunca, blato nakon kiše...sve to možete bezbrižno zamijeniti zelenim i gustim umjetnim travnjakom! 

   Zašto ju odabrati

Umjetna trava je podloga koja će vam pojednostaviti svakodnevno održavanje dvorišta, terase ili balkona, a može poslužiti i kao udobna obloga za rekreativne svrhe. Istovremeno će osvježiti cjelokupni vizual i omogućiti prirodni izgled interijera ili eksterijera. Održava se usisavanjem poput tepiha i po potrebi mokrim pranjem.

Umjetna trava je izdržljiva, postojana i izuzetno laka za postavljanje. U svom sastavu ima UV zaštitu koja sprječava blijeđenje na suncu tako da će uvijek ostati jednako zelena! Dodatna prednost je podloga s rupicama  koje služe za protok vode u slučaju kiše ili pranja. Prema svemu navedenom, umjetna trava je prilagođena svim vremenskim uvjetima.
Bojite li se vjetra i odizanja umjetne trave, i za to postoji rješenje. Umjetna trava bolje kvalitete je sama po sebi teška i neće se odizati od podloge, no kao dodatnu zaštitu možete posuti silikatni pijesak koji će omogućiti dodatnu stabilnost. Drugo (manje preporučljivo) rješenje je da umjetnu travu učvrstite bušilicom na mjestima gdje završava ili gdje se spaja, no u tom slučaju imajte na umu da ju nećete moći lako odići kada budete htjeli isprati podlogu.

   Gdje ju postaviti

Umjetna trava uglavnom služi za dekorativne svrhe, izuzev kada je riječ o sportskim terenima za koje se proizvode specijalizirane kolekcije umjetnih trava.
Dekorativnu umjetnu travu možete koristiti kao oblogu za dvorištabalkone i terase, površinu oko bazena, a postavlja se na ravnu i tvrdu podlogu. Kod postavljanja nije potrebno lijepljenje, pa čak ni na spojevima. Jednostavno ju položite i uživajte u ljepšem pogledu na svoj eksterijer!

Osim za uređenje doma, dekorativna umjetna trava može poslužiti i kao dugoročna i udobna podloga za rekreacijske objekte, poput teretane i prostorija za vježbanje, te ugostiteljske objekte koji žele osvježiti izgled svoje terase ili pak unutarnjeg uređenja. Također, postala je čest odabir u poslovnim objektima, u prostorijama za opuštanje i zabavu.
Umjetna trava je ne klizajuća, i u većini kolekcija mekana, što ju čini prikladnom podlogom za djecu, ali i za kućne ljubimce.
U konačnici, kada se odlučite za kupovinu, sve se svodi na sljedeće pitanje:

   Za koju se odlučiti?

Odgovor na ovo pitanje ovisi o dva faktora, a to su preferencije oko izgleda i budžet koji ste predodredili za ovu investiciju. Kvaliteta umjetne trave ogleda se prvenstveno u gustoći izrade i visini vlakana, no veliku ulogu u odabiru zauzimaju i izgled te boja iste. 
Kako bismo vam pojednostavili odabir umjetne trave iz naše ponude, sve kolekcije svrstali smo u tri kategorije kvalitete: visoka - srednja - niska, pri tome uzimajući u obzir gore navedene karakteristike kvalitete. Sve kriterije možete pogledati u tablici:

Umjetnu travu iz naših kolekcija možete naručiti direktno putem našeg web shop-a s ograničenjem na dužinu do 2 metra. Ukoliko trebate veću dužinu pošaljite nam upit na mail: podne-obloge@interijermarko.hr s nazivom odabrane kolekcije, točnim potrebnim mjerama (širina x dužina) i mjestom dostave kako bismo vam poslali informativnu i neobvezujuću ponudu.

Tagovi umjetna trava
Nedjelja Ponedjeljak Utorak Srijeda Četvrtak Petak Subota Siječanj Veljača Ožujak Travanj Svibanj Lipanj Srpanj Kolovoz Rujan Listopad Studeni Prosinac
close Košarica

Registracija novog računa

Već imate račun?
Prijavite se Ili Restiraj lozinku