Zašto odabrati Ibotac industrijski, a ne epoksidni pod

Proizvodne hale, skladišni i prodajni prostori i svi ostali industrijski/poslovni objekti u kojima se odvija česta uporaba teških strojeva i raznih kemikalija zahtijevaju čvrstu, stabilnu i otpornu podnu oblogu koja će odgovarati svim traženim uvjetima.
Često imamo priliku vidjeti epoksidne podove kao rješenje u navedenim prostorima, no zbog dugotrajne i iscrpne pripreme podloge te zbog velikog rizika da će u kasnijoj upotrebi doći do habanja, ljuštenja i pucanja istog, tržište je odgovorilo s novim i boljim rješenjem koje je ujedno i cjenovno prihvatljivije!
U nastavku upoznajte Ibotac industrijski pod koji nudi višestruke prednosti i zasigurno zamjenjuje epoksidni pod na europskom ali i našem tržištu.


   Što je Ibotac industrijski pod

Ibotac industrijski pod je izrađen od recikliranih plastičnih masa, otporan je na vlagu, kiselinu, ulja i maziva te na teške uvjete habanja. Za razliku od epoksidnog poda, ibotac industrijski pod je protuklizan, te puno elastičniji, topliji i udobniji u uporabi. 

Dolazi u pločama dimenzija 50x50 cm, od 7-15 mm ukupne debljine, a postavlja se puzzla sistemom spajanja (bez lijepljenja) ili skrivenim zubom koji se lijepi po spojevima, a može se i dodatno variti. U slučaju da dođe do oštećenja poda, ovaj način izvedbe uvelike pojednostavljuje izmjenu oštećene ploče!


   Namjena

Ibotac pod pogodan je za postavljanje u industrijske objekte, proizvodne hale, skladišta, autopraonice i automehaničarske radionice, pa time i u garaže, podrume i fitness centre. Preporučuje se u industriji gdje se manipulacija odvija teškim strojevima (viličarima i sl.). 

Ovisno o razini uporabnog opterećenja vrši se odabir poda i način postavljanja. Obzirom da se proizvodi u više debljina i može se spajati na više načina, prije ugradnje potrebno je definirati uvjete eksploatacije kako bi se odredila najkomatibilnija vrsta Ibotac poda.  

   Način postavljanja 

Ibotac pod se može položiti na gotovo svaku postojeću podlogu – beton, estrih, asfalt, kamen, drvo, metal, epoksidni pod, pa čak i na masne, kemijski onečišćene i vlažne podloge.

Jednostavna i brza instalacija Ibotac poda puzzla sistemom spajanja uštedit će i vrijeme i novac, a postavljanje je moguće nesmetano obavljati i tijekom rada, odnosno bez obustave proizvodnih  i radnih aktivnosti.


   Prednosti u odnosu na epoksidni pod

Prednosti Ibotac poda u odnosu na epoksidni su višestruke. Kao što smo već naveli, Ibotac pod je otporniji na habanje, elastičniji i topliji, a mogućnost zamjene oštećene ploče je također velika prednost. Ono što bismo posebno istaknuli je to da je Ibotac pod i ekonomičnije rješenje

Naime, za cijenu Ibotac poda od 10 mm debljine možete nabaviti epoksidni pod do maksimalno 3 mm debljine. Ova razlika u debljini i vrsti poda uvelike određuje radne uvjete koji su bitni kod višesatnog rada radnika. 

Ukoliko imate potrebu za Ibotac industrijskim podom pošaljite nam upit na email podne-obloge@interijermarko.hr. Rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja i ponuditi vam najbolje rješenje za potrebe vašeg prostora!Nedjelja Ponedjeljak Utorak Srijeda Četvrtak Petak Subota Siječanj Veljača Ožujak Travanj Svibanj Lipanj Srpanj Kolovoz Rujan Listopad Studeni Prosinac
close Košarica

Registracija novog računa

Već imate račun?
Prijavite se Ili Restiraj lozinku